|
Гости: 6 Регистрирани: 0 На тази странница: 1 Регистрирани: 462, най-новият: sladuranata1 |
 |
|
 |
За нОвОтО колега и още нещо Отиди на страница
[1]
2
3
|
|
| ku4o | |
[ шавлив/а ] Регистриран потребител #7Регистриран: сб ное 24 2007, 07:14 съобщения: 1059 | Имам си аз нов колега, ЕНДЖИНЕР! Ама преди да започна да разказвам за новото колега, май трябва да започна с предистория – за старото. Та старото колега беше кофти човек – като не му изнася нещо и ходи да те топи пред началството. Мен лично ме е топил само 3 пъти, ама видя, че номерата му пред мен не вървят и се кротнА. Е, имаше там разни НЛО-та из офиса (разбирайте хвърчащи класьори с документация), но за щастие ловко им се измъкнах, та се разминах без телесни повреди. Освен това старотО колега беше мрънкало, ама ужасно мрънкало, а както всички знаете няма нищо по-противно от мрънкащ мъж, еле па ако е по-дърт и от баща ви. Не е шега работа, казвам ви – съвместното пребиваване в офиса с него си беше истинско изпитание за психическата устойчивост на отделния индивид. Та старотО колегА почна да се прави на шеф на шефа, та в един прекрасен момент се окАзА, че е безработен. И тук идва вече ред на нОвОтО колегА. Един топъл септемврийски ден, след поредица от странни индивиди, дошли да търсят препитание в скромната ни фирмичка, началството е озарено с усмивка и казва „Избрах! Много скромен и възпитан човечец, компетентен, пък и рАбОтИл бая по чужбина, та анГлЕЦкия му е добър”. Речено, сторено – оправям му аз на човека документите – шЪ го назначаваме. И се почна с мъките. НовОтО колега мирише. Нещо повече – направо си вони, „аромата” му се надушва от далеч. Има една специфична миризма на вкиснато, комбинирана със странно захабени дрехи, невиждали прах за пране откак са купени. Та покрай него станах първи приятел с тоалетната чиния – даже някои почнаха да се съмняват, че съм бременна, защото не било нормално да повръщам толкУз често. Да, ама се оказа, че тези му „благоухания” имат лечебна сила! Таз година още не ме е мъчил синузита, тръгва да ме стяга и взема, че отида на работа, та ми мине. Та всеки път като го пратим командировка някъде и се моля да реши да се възползва от безплатната вода в хотела да се позамие, а ако се и зАпере цена няма да има, но уви - „надежда всяка оставете”. Нали помните, че шефа го определи кат „компетентен”? Та въпросният компетентен индивид пристига при мен с молба да му сканирам разни неща, че му се повредил скенера. No problem, нали съм мило и добро дете – шЪ услужа. Сканирам там разни скици, та пушек се вдига и изведнъж пред очите ми изскача лист А4, на който са залепени 2 по-малки листчета, на които, написано на ръка, се вее описанието на скиците. Почнах да се пуля, та отидох да проверя за кО иде реч. По-лесно му било на човека, видиш ли, да ги напише така вместо да ги набере на компУтъра, та мислил така да ги пратим на фирмата производител. Питах го дали не се шегувка, защото не повярвах на чутото. Мне, сериозен бил! Накарах му се едно хубаво, теглих му наум една дълга и звучна, пЪ отидох да набера сложния текст (10 реда ръкопис), щот не ми се занимаваше повече с него. Почвам аз да преписвам чинно и гледам: • Прозорец с размер 160/80 мм – почесах се, помаях се, ма реших, че може в действителност да ни трябва толкова малък прозорец. • Втори прозорец 160/80 мм – викам си – ето, да се обърка веднъж добре, ама два пъти вече не върви, вЕрни ще да са размерите • Да, но стигнах до врата 90/191 мм и ми просветнА, може пък да не разчитам правилно почерка. Отивам аз за сверкА: Аз: Мунчо, (така си го наричам наум, пък и в тел. указател на телефона ми така се води), тези размери в мм ли са, или в см? Той (с тон ала Рене от Ало Ало, га заявява на жена си „ама, че си глупава”): В мм. разбира се! Размерите на техническите задания се дават в мм. за по-голяма прецизност! Аз: БАХ ТАА ПРЕЦИЗНОСТ,това наум разбира се, на глас само промълвих: еми тогава мисля, че ти липсват няколко нули. Погледна той, помисли, почЕсА се и отсече: „А, да, те ставаха много нулите и съм се объркАл”. Имам и други примери за голямата му компетентност, но да не разводнявам много. Сега за енгълса, дет го гОвОрил, га работил в чужденеция кат енджинеер. Трябва да пусне човека едно запитване до централата ни в чужбина. То запитването вече е получено, но той трябва да го преведе. Шефа му го връчва и казва – като си готов го прати на Николина да го погледне преди да го пуснеш. Е, получавам аззапитването преписано на български. ПочесАх се, пА отидох да видя за какво иде реч. Човекът нямал чак толкова добър английски, че да го преведе (а текста си беше баш елементарен), та затова ми го преписал. За всеки мейл, получен от чужбинското началство идва при мен да му го преведа, „за да провери дали правилно си го е превел”. Друга, прекрасна черта му е, че не може да обяснява, ама грам не може! Та ми обяснява той на мен и всяко изречение завършва с „разбираш ли?”. Мне, нищо не разбирам (а се считам за поне средноЕнтЕлЕгентна). Първите няколко пъти ми мина номера, после почна да ми се нерви и да ми се кара, та реших, че ще ми е по-лесно да се свържа сама със съответните хора – те да ми обяснят. Странно как, но от техните обяснения всичко разбрах от първия път! Има си любими израз „Ама аз не разбрах”, „Не мога да поема отговорността да взема това решение” и „Не съм запознат”. Та тези изрази се ползват абсолютно всяко нещо, което го накараш да направи! Казвам му аз – вземи спецификациите по двата проекта и си ги сравни, така най-лесно ще видиш какви са новите неща по втория. Гледам го след половин час, нашичкия сравнява текстовете на договорите. Обяснявам му, че те са моя грижа, а него го вълнуват единствено и само спецификациите (които предвидливо му бях отворила на компютъра и му бях показала от къде, до къде да гледа). Последва само едно жално „Ама аз не разбрах!”. Има и още един „приятен” навик – обръща се към хората, с които работим с „братчед”. То хубаво, някои от тях наистина са близки на фирмата, но въпреки това, обръщението „братчед” не ми се връзва по никакъв начин дори с елементарния бизнес етикет. Последно само, че стана много дълго. Ще ходим дружно в китайския до офиса на обяд – 6-7 души сме. Обсъждаме и поръчваме 5 манджи, като идеята е, че са за всички. Да, ама нашичкия пак не разбрал – не си бил заръчал. Заръча си той 2, че е „прегладнял” (това по повод, че няма да ги плаща той, иначе има баничарница в близост, що да харчи пари в китайския?). Естествено остава много манджа, сервитьорът пита „желаете ли да ви я опаковаме за в къщи?”. Никой не иска. Но гледам аз, че Мунчо нещо нервничък, отива той при сервитьора и му шушне нещо. След малко пристига тоз ми ти келнер с разни кутии и започва да опакова. ОК, няма проблем – храна е, платили сме си я, що да не я вземе. Да, но Мунчо гордо заяви – „Ще изненадам сега щерката, че много обича китайско!” Стана ми мъчно, горкото дете – ще го изненадват с останките от нашия обед (може би тук трябва да вметна, че не взима никак малко пари, че да не може да отдели 20лв за китайско, ми ще носи на детето нашите остатъци). Връщаме се в офиса да доработим, доволни и сити от обеда, при което обаче Мунчо започва да обикаля от врата на врата да пита всички наред „все пак не искаш ли да дЕлкАме”. Първоначално не зацепих. Оказа се, че предлага да си поделим остатъците.
Имам си аз една мечта – да се върне стария колега. Вярно, трудно се работеше с него, но поне не ни ароматизираше, вършеше си работата кат хората, пък и можеше да изпиете заедно по едно кафе на лафче.
........... написано на 2 на 3 в обедната почивка. Приемам всякакви забележки и коментари.
[ Редактирано пт фев 05 2010, 06:51 ]

Всеки може да полее жена си с шампанско и да я намаже със сметана. БЪДИ БЪЛГАРИН - полей я със своята боб чорба и я намажи с люти чушки | | Най-отгоре | |
| ku4o | пт фев 05 2010, 07:49 | |
|
[ шавлив/а ] Регистриран потребител #7 Регистриран: сб ное 24 2007, 07:14 съобщения: 1059
| О, със сигурност всеки си има поне по един такъв колега, но моят е просто невероятен. Сега се сетих за един случай - имаме рожденик в офиса, черпим се каквото се черпим, прибираме храната в кухнята /разни сладкиши, банички и тн/ и продължаваме да бачкаме. Отивам аз да си направя кафе и нашичкият нагъва ли нагъва. Погледна ме, явно се притесни и реши да ми се обясни "Еми реших, че и без това има достатъчно храна тук, няма смисъл да харча пари за обед" Бай Ганьо пасти да яде пред него
[ Редактирано пт фев 05 2010, 07:50 ]

Всеки може да полее жена си с шампанско и да я намаже със сметана. БЪДИ БЪЛГАРИН - полей я със своята боб чорба и я намажи с люти чушки | | Най-отгоре | |
| ICE | пт фев 05 2010, 08:06 | |
|
[ разширен/а ] Регистриран потребител #25 Регистриран: сб ное 24 2007, 12:35 съобщения: 1494
| кучо, продавам противогази. ако поръчате целия офис ще ви ги дам на примоция
"No one can go back and make a brand new start. Anyone can start from now and make a brand new ending..." | | Най-отгоре | |
| dragonfly | пт фев 05 2010, 08:27 | |
|
[ разработен/а ] Регистриран потребител #3 Регистриран: сб ное 24 2007, 05:55 съобщения: 3951
| ахахахах мдам тоя е същинsки pain in the ass в предишната си работа единия ми шеф беше адския трън в здника. Няма такива хора просто, болно амбициозен, с едноканално мислене, злобен и самодоволен. Карали сме се, замеряла съм го с договори и накрая просто напуснах. Той така и нещя да проумее,ч е седи в основата на нежеланието ми да работя във фирмата.
 Животът е прекрасен! Особено ако правилно си избереш антидепресантите...
Не страдам от психично разстройство – наслаждавам му се! | | Най-отгоре | |
| bay_Spiridon | пт фев 05 2010, 08:29 | |
|
[ разпоретина ] Регистриран потребител #81 Регистриран: пн ное 26 2007, 06:25 съобщения: 6539
| То и аз мога да разкажа историята за една миризлива колежка, ама ще излеза длъжка.
Живото не йе за лабави ора | | Най-отгоре | |
| ku4o | пт фев 05 2010, 08:40 | |
|
[ шавлив/а ] Регистриран потребител #7 Регистриран: сб ное 24 2007, 07:14 съобщения: 1059
| Давай, разказвай. Да обменим малко опит, може пък да си открил разрешение на проблема.
Аз установих, че когато има такъв миризлив индивид около мен и започвам да си мисля, че и аз мириша. Къпя се минимум по 2 пъти на ден /обикновено това го правя само лятото/. А най-гадното е, че умирам от срам, когато дойде някой в офиса /защото всичко се е овоняло, изведнъж всички започнахме да си държим якетатата и палтата по кабинетите/, пък да не говорим, когато се наложи да го пратим някъде да се срещне с хора. Когато ходим в групови командировки Мунчо винаги пътува сам - останалите си намираме оправдания да пътуваме по-рано, или пък ще тръгваме от друго място или не знам си кво. Шефът, който по принцип мрази да се хвърлят пари на вятъра, обаче няма нищо против - даже сам ни го предлага този вариант - има опит от едно ходене до Пловдив с Мунчо в 1 и съща кола.

| bay_Spiridon | пт фев 05 2010, 09:15 | |
|
[ разпоретина ] Регистриран потребител #81 Регистриран: пн ное 26 2007, 06:25 съобщения: 6539
| ku4o написа ...
Давай, разказвай. Да обменим малко опит, може пък да си открил разрешение на проблема.
Аз установих, че когато има такъв миризлив индивид около мен и започвам да си мисля, че и аз мириша. Къпя се минимум по 2 пъти на ден /обикновено това го правя само лятото/. А най-гадното е, че умирам от срам, когато дойде някой в офиса /защото всичко се е овоняло, изведнъж всички започнахме да си държим якетатата и палтата по кабинетите/, пък да не говорим, когато се наложи да го пратим някъде да се срещне с хора. Когато ходим в групови командировки Мунчо винаги пътува сам - останалите си намираме оправдания да пътуваме по-рано, или пък ще тръгваме от друго място или не знам си кво. Шефът, който по принцип мрази да се хвърлят пари на вятъра, обаче няма нищо против - даже сам ни го предлага този вариант - има опит от едно ходене до Пловдив с Мунчо в 1 и съща кола.
Ми тогава работех в Радисън хотел (Колкорадо) на рецепцията, на която й викаха фронтдеск; те и други от фронтдеска смърдяха (особено негрите) ама дойде една (бяла) и сдухана и смъредше не само на вкиснало, не само на чорапи, не само на яхния, ами на всичко гадно ведно. Веднага й разпределихме скатаната работа отзад- на компютъра, а всички други- отпред, да се разправяме с клиентите.. Обаче сергиз-тогиз оная цъфваше отпред да пита нещо, а аз тогази- срам-несрам- влизах отзаде да подишам. накрая шефката (ако се сещате за Жаноария- ей такваз) събра сапуни и шампоани е едно кошче и йи продума- Тейк дис енд юз ол ъф дем пропърли. миризливката се оказа дъщеря на главния счетоводител на хотела. Мисля че той еднаж се опита да покани началството на гости....
Живото не йе за лабави ора | | Най-отгоре | |
| Enclaver | пт фев 05 2010, 12:36 | |
|
[ шавлив/а ] Регистриран потребител #37 Регистриран: сб ное 24 2007, 03:59 съобщения: 704
| kichka написа ...
Е....не може ли да му кажете на колегата ви "Бате, смърдиш...земи се изкъпи"
твърдо съм съгласен!Като смърди и е грозен отиваш при него и му казваш:ский сеа,батка.грозен си да го ева и смърдиш да си ебе майката.Ше зема манарата да го евааа и ше те рАзцепа така,че ще се осереш като катерица.(цветущ врачански диалект който особенно помага в такива ситуации)
защо да страдаш и търпиш олигофрена като може и да не страдаш.Като сме свестни хора да не сме пък прости 
Истинска депресия е тогава когато по време на мастурбация ви идват мисли за самоубийство... | | Най-отгоре | |
| Barbonita | пт фев 05 2010, 01:03 | |
|
[ разширен/а ] Регистриран потребител #66 Регистриран: нд ное 25 2007, 03:34 съобщения: 1703
| Enclaver написа ... kichka написа ...
Е....не може ли да му кажете на колегата ви "Бате, смърдиш...земи се изкъпи"
твърдо съм съгласен!Като смърди и е грозен отиваш при него и му казваш:ский сеа,батка.грозен си да го ева и смърдиш да си ебе майката.Ше зема манарата да го евааа и ше те рАзцепа така,че ще се осереш като катерица.(цветущ врачански диалект който особенно помага в такива ситуации) защо да страдаш и търпиш олигофрена като може и да не страдаш.Като сме свестни хора да не сме пък прости баси оригиналното....бас държа,че е компилация от тинейджлексикон.ком....
Лесна е определение за жена, притежаваща морала на мъж! | | Най-отгоре | |
| Quickshit | пт фев 05 2010, 01:05 | |
|
[ шавлив/а ] Регистриран потребител #48 Регистриран: нд ное 25 2007, 05:09 съобщения: 1319
| Aaaaaaaaaaaaaaa! За Ендженерите или добро или смрЪт! И явно не е минал съпромата! Там за верна задача и объркана дименсия - 2! Та от тогава си знам - всичко у формулата в единиците от SI (освен ако някъде изрично не е упоменато друго) и накрая за прегледност (ако са много нулите или знаците след десетичната запетая) по едно килО, мега, гига, тера или съответно мили, микро и т.н. Ама као се замисла то ендженерите не се пръкват само у ВМЕИ-ту! Изключая сексаБилни индивидуалности от женский поль, които на изпити при повехнали коцкари само заради появата си в атрактивно (разбирай ку*венско) облекло получават одма минимум 4.
[ Редактирано пт фев 05 2010, 01:07 ]
Shit's back and is hot like lava! | | Най-отгоре | |
Редактори: badmin, Vorux, rambius, pink_devil
|
|